P.A.F.  Graffiti festival 05

Τα τοιχία που βρίσκονται στους πρόποδες του χωριού Πέλεκα, αποτέλεσαν για δύο ημέρες τον καμβά, πάνω στον οποίο ζωγράφισαν δεκάδες writers από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
60 περίπου καλλιτέχνες που ασχολούνται με το Graffiti και εμπνέονται από την κουλτούρα του, φιλοξενήθηκαν στο παραδοσιακό χωριό του Πέλεκα, 12 χμ. δυτικά από την πόλη της Κέρκυρας. Οι πανέμορφες παραλίες, οι φυσικές ομορφιές του χώρου και τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος εναρμονίστηκαν με τα χρώματα και τους ήχους των καλλιτεχνών.
Από το πρωί του Σαββάτου ως το σούρουπο, ο δρόμος που οδηγεί στον Πέλεκα δονούταν από μουσικές live και DJ set. Kόσμος πηγαινοερχόταν, ξάπλωνε στο χορτάρι χαζεύοντας τους writers που ζωγράφιζαν τα τοιχία.
Με τον ερχομό της νύχτας το happening μεταφερόταν στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου μουσικές, live mc, DJ’s και χορευτικά show έδεναν σ’ ένα τρελό party.
Τη δεύτερη μέρα, οι writersολοκλήρωσαν τα έργα τους. Παράλληλα η μουσική, που δεν σταμάτησε λεπτό να παίζει, μας συνόδευσε έως την αυγή της επομένης, που μας βρήκε όλους πλάι στη θάλασσα και δίπλα στη φωτιά που σιγόκαιγε έπειτα από ένα απίστευτο beach party.

Το φεστιβάλ άφησε μια γλυκιά γεύση σε όλους, πολύ χρώμα στα τοιχία (και όχι μόνο) και μια προσδοκία για περαιτέρω εξέλιξη και καθιέρωση του θεσμού.